sponsor

THE MANHATTAN FISH MARKET

Tuesday, 19 April 2011

hai kengkawan!!!! semua dah lunch??? KMS belom.....hukhukhuk....
ok...entry kali ni, KMS nak cite satu restoran ni iaitu

THE MANHATTAN FISH MARKET...


TMFM ni menyediakan pelbagai jenis makanan yg terdiri dari seafood...
macam2 ada...udang, sotong, tiram, salmon, dan macam2 lagi...
masakannya pun variasi jugak...ada stim, bakar, goreng, pasta dan sebagainya...
KMS selalu try menu di bawah ni iaitu

Manhattan Seafood Platter 



sangat2 sedap dan berbaloi bagi penggemar seafood....
menu ni complete, semua seafood ada, makan 3 orang pun belum tentu habis....
tambah dengan nasi lagi....fuhhhh...memang yummy!!!!
harga utk seafood platter ni ialah RM49.90....

untuk tahu menu lain2 dan harganya, sila klik sini....
di Malaysia, TMFM boleh didapati di Midvalley, Sogo, Ampang Park, Pavillion, Alamanda dan beberapa tempat lagi!!!!
kawan2 mesti pegi taw!!! kompem terangkat!!! :)


SUSHI & TAKO @ JUSCO

selamat petang semua!!!!!


ni entry pertama utk blog kedaimakansedap @ KMS ....
maybe ramai yg dah tau tentang makanan  dr jepun ni....
tp wat yg tak tau, kami perkenalkan yek....
gambar bawah ni adalah SUSHI.....


sushi ni sejenis makanan yg terdiri dari nasi jepun pastu atasnya ditambah dengan pelbagai jenis toping....antaranya salmon, unagi, octopus, tuna dan macam2 lagi...semuanya sedap2....sushi kt jusco ni memang superb dan murah2....range harga dalam RM1 - RM1.20 je....



yang ni pulak, adalah TAKO.....

terdiri dari campuran tepung, sayur sikit2 dan ada pilihan samada mahu isi unagi, chicken, octopus dan udang....tp bagi saya, octopus paling sedap!!! bentuknya macam cekodok...maybe ni cekodok jepun kot... satu bungkus, ada 3 ketul tako, kemudian ditabur dengan fish flake, ketchup dan mayonis....memang SUPERBBB!!!!! ha..tako ni cuma ade di JUSCO sahaja!!! oh lupe, ade di MINES, tapi kurang sedap....heheh....tak caya korang rasa la.....pas rasa kompem nak makan ari2..... harganya skrg cume RM4.50..kalau nak tambah apa2, just add rm0.50 je...




selamat mencuba!!!! :)

~~kedai makan sedap~~ Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino